четвер, 05 липня 2018 20:23

Чого чекати від зустрічі Трампа з Путіним

Чого чекати від зустрічі Трампа з Путіним
Олександр Хара: Трамп хоче повторити "успіх", який був після зустрічі з північнокорейським лідером Кім Чен Ином. Фото: Корреспондент.net

Може відбутися те, що не відповідає інтересам України та фактично зруйнує глобальну систему безпеки. Результати зустрічі важко передбачити.

Говорить в коментарі для Gazeta.ua міжнародний експерт Олександр Хара.

"Трамп хоче повторити "успіх", який був після зустрічі з північнокорейським лідером Кім Чен Ином, яка відбулася в Сингапурі 12 червня. Президент Америки хоче зробити вигляд, що це великий прорив. Написати в "Twitter", що ядерна зброя КНДР американцям не загрожує і спати собі спокійно. Але це велике перебільшення", - наголошує він.

На думку експерта, після зустрічі лідери країн можуть зробити спільну заяву. Зафіксують бажання покращити взаємини між країнами

"Зараз вони найгірші з часів Холодної війни. Вкажуть, що РФ і США мають спільні точки зору щодо сирійського конфлікту, а саме балансу стратегічних озброєнь. Говоритимуть про встановлення правил поведінки в кіберпросторі. Зараз росіяни в цій сфері мають надто великі можливості і поводяться дуже агресивно.

Балакатимуть і про економічні питання. Москва хоче показати, ніби санкції їй не дошкуляють. Але це не так. Вони боляче б'ють по країні. Путін буде піднімати питання "Північного потоку-2", адже Америка може легко його заблокувати, піддавши санкціям європейські компанії", - пояснює міжнародник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Крим не обговорюватимуть" - в Кремлі розповіли про плани Путіна

Трамп говорити про Україну, можливо, не дуже хоче, вважає Олександр Хара.

"Але його адміністрація та Конгрес США вважають, що покращення взаємин з РФ неможливе без вирішення українського питання. Мова в першу чергу про Донбас. Крим, на жаль, виносять за дужки", - додає він.

Президент США Дональд Трамп зустрінеться з президентом Росії Володимиром Путіним у місті Гельсінки, Фінлянлія. Зустріч голів держав запланована на 16 липня.

Зараз ви читаєте новину «Чого чекати від зустрічі Трампа з Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі