четвер, 22 травня 2008 12:40

Число жертв землетрусу в Китаї перевищило 51 тисячу людей

Число жертв землетрусу в Китаї склало 51151 людина. Понад 29 тисяч людей вважаються зниклими безвісти, повідомляє AFP з посиланням на владі Китаю. Відзначимо, що раніше висловлювалися припущення, що при землетрусі, в результаті якого понад усе постраждала провінція Сичуань, могли загинути до 50 тисяч людей.

Число поранених в результаті стихійного лиха досягло 288431 людина.

Не дивлячись на те, що після землетрусу пройшло вже 10 днів, рятувальники продовжують витягувати з-під завалів живих людей. Так, вчора, 21 травня, стало відомо про порятунок жінки, яка провела 9 днів в заваленому тунелі в місті Шифан.

Землетрус магнітудою 7,8 став найсильнішим на території Китаю за останніх 30 років. Декільком містам провінції Сичуань загрожує затоплення через серйозні пошкодження, нанесені греблям, або через завали, що утворилися в річках. Пекін виділив на відновлення регіонів країни, що постраждали від землетрусу, понад 13 мільярдів доларів, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Число жертв землетрусу в Китаї перевищило 51 тисячу людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі