субота, 15 травня 2010 16:16

Чергова перестрілка у Таїланді коштувала життя трьом іноземцям (ФОТО)
6

Фото: Reuters

Щонайменше три людини були вбиті в суботу вранці в результаті перестрілки урядових військ з протестуючими у столиці Таїланду. Про це повідомляє Agence France-Presse з посиланням на власного фотокореспондента.


Раніше повідомлялося, що протягом п'ятниці і в ніч на суботу загинули 16 людей. Таким чином, кількість убитих за кілька днів протистояння наближається до 20. Серед постраждалих виявилося троє іноземців, в тому числі канадський журналіст. Усього поранення отримали не менше 140 людей.

Урядові війська почали стріляти по прихильниках опозиції, коли отримали наказ припинити демонстрації, які тривали кілька тижнів. У середу влада попередила опозиціонерів про те, що готова застосувати силу для розгону табору "Червоних сорочок".


У ніч на п'ятницю в районі, де сконцентрувалися опозиціонери, відключили електрику, а частина Бангкока була блокована військовими.

Масові акції на підтримку колишнього прем'єр-міністра Таїланду Таксіна Чінавата продовжувалися в Бангкоку з березня 2010 року. Демонстранти вимагають розпустити парламент і відправити у відставку діючий кабінет на чолі з Апхісітом Ветчачивою.


Зараз багато вулиць Бангкока перекриті. У місто стягуються нові армійські підрозділи. Табір, який спорудили опозиціонери, оточений. Влада заявляє, що там переховуються не менше п'ятисот терористів.

Акції протесту опозиції почалися в середині березня. З того часу загинули не менше 46 людей і більше 1500 отримали поранення.

Генсек ООН закликав владу Таїланду і опозицію припинити конфлікт і сісти за стіл переговорів.

За матеріалами Лента, Еuronews

Зараз ви читаєте новину «Чергова перестрілка у Таїланді коштувала життя трьом іноземцям (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі