середа, 09 березня 2022 14:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Через війну РФ проти України загинули десятки дітей, ще 100 поранені – Денісова

Через війну РФ проти України загинули десятки дітей, ще 100 поранені – Денісова
Назвали кількість загиблих дітей через війну РФ проти України. Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Станом на 13:00 9 березня з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україні загинула 61 дитина. Ще 100 – отримали поранення.

Невідомою на сьогодні є доля 55 дітей Київського міського будинку дитини ім. Городецького в місті Ворзель на Київщині, повідомляє уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

Уперше за десятки років від зневоднення померла 6-річна дівчинка. Рятувальники дістали її з-під завалів будинку в Маріуполі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 19 дорослих і три дитини: окупанти у Сумах вбили цілу родину

Учора, 8 березня, у місті Малин на Житомирщині російські окупанти розбомбили сім приватних одноповерхових будинків. Унаслідок авіаудару загинули п'ятеро, з них двоє - діти 2021 року народження.

"Такі дії збройних сил Російської Федерації становлять пряму загрозу життю і здоров'ю мирного населення, суперечать нормам міжнародного гуманітарного права, порушують основоположні права дітей – право на життя та охорону здоров'я", - наголосила Денісова.

Від початку вторгнення Росії на територію України зафіксували 1335 жертв серед цивільного населення країни, з яких 474 особи загинули та 861 поранено. Дані наведені станом на 7 березня.

Зараз ви читаєте новину «Через війну РФ проти України загинули десятки дітей, ще 100 поранені – Денісова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі