понеділок, 17 серпня 2009 09:40

Чавес попередив про напад США на Венесуелу

Чавес попередив про напад США на Венесуелу

Президент Венесуели Уго Чавес попередив співгромадян про можливу війну з США.

Таким чином Чавес прокоментував нещодавні домовленості між Вашингтоном і Боготою щодо використання американцями військових баз на території Колумбії для боротьби з наркотрафіком. Чавес вважає, що насправді Білий дім планує військовий напад на Венесуелу, готуючи плацдарм в Колумбії, яка межує з Венесуелою на північному сході.

Виступаючи в традиційному щотижневому телезверненні до венесуельців, Чавес піддав різкій критиці зовнішньополітичну діяльність американського президента Барака Обами. На думку Чавеса, Обамі слід прикладати більше зусиль до мирного повернення до Гондурасу поваленого президента Мануеля Селайі, а не "нарощувати військову присутність імперії в Латинській Америці".

Як відзначив Чавес, мирне повернення Селайі в країну стане можливе тільки тоді, коли американці "приберуть руки геть від Гондурасу".

"Обама витає в хмарах. Він заплутався в жахливому лабіринті... Він багато чого не розуміє, йому ще треба підучитися. Втім, Обама - хороший молодий чоловік, у нього багато благих намірів", - сказав Уго Чавеса.

Чавес також заявив, що у разі військової агресії проти Венесуели "країна не опиниться наодинці, тому що почнеться масштабний антиімперіалістичний рух, і хай допоможе нам Бог".

"Ми не хочемо війни, ми ненавидимо війну. Але ми повинні бути готові до неї. Венесуела [для США] - мішень номер один", - додав Чавес.

Нагадаємо, для боротьби з наркоторгівлею США планують розміщувати свій військовий контингент на семи колумбійських базах, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Чавес попередив про напад США на Венесуелу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі