пʼятниця, 07 липня 2006 17:31

Буш пообіцяв бути гуманним з Путіним на саміті G-8

Президент США Джордж Буш, чия адміністрація постійно критикує Росію за згортання демократичних реформ, заявив у четвер (6.07), що сподівається на відвертий і щирий діалог з Володимиром Путіним і не збирається повчати його на саміті "Великої Вісімки" в Петербурзі.

Перед поїздкою на саміт, який пройде наступного тижня, Буш відповів на запитання ведучого телекомпанії CNN Ларрі Кінга про те, чи збереглася у нього жорстка позиція стосовно російського президента.

- Мені він подобається. Мені не обов"язково повинні подобатися всі його рішення, з приводу того, що відбувається в Росії, але мені дуже важливо зберегти з ним хороші особисті стосунки, щоб ми могли вести парний і відкритий діалог, - сказав Буш.

- Люди не люблять, щоб хто-небудь їм читав нотації, нікому не хочеться, щоб його повчали прилюдно, - додав він.

5 років тому, після першої зустрічі з Володимиром Путіним, Джордж Буш сказав знамениті слова про те, що він "відчув його душу", але з тих пір стосунки помітно охололи.

Віце-президент США Дік Чейні й держсекретар Кондоліза Райс звинувачували російського президента в утиску свобод і енергетичному шантажі своїх географічних сусідів.

Американські чиновники заявили у четвер (6.07) журналістам на умовах анонімності, що не зважаючи на те, що Росія провела значні реформи з моменту падіння комуністичного ладу, Вашингтон турбують останні тенденції, що з"явилися в політиці Москви, повідомляє Оглядач.

Зараз ви читаєте новину «Буш пообіцяв бути гуманним з Путіним на саміті G-8». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі