вівторок, 01 квітня 2008 19:19

Буш направив в Конгрес секретну доповідь про розширення НАТО

Президент Джордж Буш уявив в конгрес США засекречену доповідь про перспективи розширення НАТО. У поширеному сьогодні Білим домом тексті листа Буша законодавцям наголошується, що глава адміністрації "високо цінує рішучу двопартійну підтримку, яку конгрес надає наступному раунду розширення" альянсу. Мова йде про вступ в НАТО Албанії, Македонії та Хорватії, що має бути закріплене на саміті блоку в Бухаресті 2-4 квітня. 

Як відзначив Буш, в доповіді міститься інформація про кожну з трьох країн-кандидатів на вступ, про заходи, які вони зробили для того, щоб відповідати вимогам, що пред"являються до охочих приєднатися до альянсу. Дається оцінка того, який внесок ці країни внесуть, будучи членами блоку, "в зміцнення безпеки Північноатлантичного регіону" і як їхній вступ "відіб"ється на національних інтересах безпеки США". Крім того, міститься аналіз "фінансових витрат, пов"язаних з інтеграцією кожній з країн в НАТО". ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «Буш направив в Конгрес секретну доповідь про розширення НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі