четвер, 18 листопада 2010 11:49

Бродський визнав, що Україна - банкрут

Бродський визнав, що Україна - банкрут

90% бізнесу в Україні перебуває в тіні.

Про це в інтерв'ю газеті "Сегодня" заявив голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський.

"Насправді в Податковому кодексі вирішується одне питання - як прикрити оптимізаційні схеми, як зробити так, щоб бізнес припинив займатися крадіжкою податків. У нашій країні 90% бізнесу перебуває в тіні. Легальний тільки великий бізнес і то не до кінця. По суті, тисяча підприємств оплачує весь бюджет країни".

"Найголовніший бізнес у нас в країні - хто більше вкраде від ПДВ, хто більше отримати гроші і оптимізує прибуток, хто заплатить найменшу зарплату, а решту видасть у конверті. Це, начебто, весело, всім все подобається. Бізнес, який повинен працювати на свій страх і ризик, виробляти додаткову вартість, платити зарплати, створювати ВВП, займається оптимізацією податків або торгує ".

При цьому голова Держкомпідприємництва переконаний, що кодекс не вирішує і половини проблем країни

"Я переконаний, що цей Податковий кодекс навіть на 50% не вирішує проблему країни - а проблема країни в тому, що ми живемо в борг, ми банкрути. Підприємці не платять податки, пенсіонери не отримують гідну пенсію, бюджетники не отримують нормальну зарплату".

Говорячи про підприємців, які протестують під парламентом, Бродський зазначив: "А з чим підприємці вийшли під Верховну Раду? Вони кажуть - ми не хочемо платити податки (сміється), ми не хочемо платити 400 гривень, ми хочемо платити 200. Про що йде мова, вдумайтеся. Давайте завтра виведемо пенсіонерів, вони теж скажуть: ми не хочемо отримувати 700 гривень, давайте бюджетники вийдуть, вчителі, які отримують по 1,5 тисячі гривень. Ось проблема!".

"2 мільйони людей платять податок у 200 гривень, їх попросили заплатити ще в пенсійний фонд - це 300 гривень; ви будете отримувати мінімальну пенсію в 724 грн, плюс буде йти стаж", - додав голова Держкомпідприємництва.

"Побійтеся Бога, це що, такі гроші, через які треба здіймати такий галас? Податків доведеться заплатити трохи більше - ставка не змінювалася 12 років, плюс упав курс гривні", - сказав Бродський.

Нагадаємо, що парламент продовжує розгляд у другому читанні проекту Податкового кодексу. Зокрема, депутати проголосували за підвищення акцизу на бензин. Водночас парламент зберіг ставки акцизу на спирт та алкогольні вироби.

Зараз ви читаєте новину «Бродський визнав, що Україна - банкрут ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі