пʼятниця, 04 липня 2008 11:06

Британські спецслужби назвали Росію однією з головних загроз безпеці

Британські спецслужби вважають Росію одним з головних джерел загроз безпеці Великій Британії. Про це з посиланням на представників спецслужб повідомила в п"ятницю лондонська The Times.

У списку загроз британській національній безпеці перші два місця займають терористична діяльність мережі "Аль-Каїда" і передбачуване розповсюдження ядерних технологій Іраном. На третьому місці - робота російських розвідників.

Як вважає TheTimes, спецслужби Великої Британії стурбовані тим, що "три головні розвідувальні агентства Росії наповнили країну своїми агентами" і британцям доводиться багато ресурсів витрачати на протидію російському промисловому і військовому шпигунству.

Газета нагадує, що російських агентів звинувачували в причетності до смерті в Лондоні колишнього офіцера ФСБ Олександра Литвиненка, а також в декількох замахах на вбивство, що призвело до погіршення британсько-російських відносин в період керівництва Тоні Блера і Володимира Путіна.

Думка британських спецслужб про Росію опублікована незадовго до першої зустрічі прем"єра Гордона Брауна з російським президентом Дмитром Медведєвим. Зустріч двох лідерів відбудеться в понеділок на Хоккайдо, перед початком саміту країн "Великої вісімки", повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Британські спецслужби назвали Росію однією з головних загроз безпеці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі