четвер, 13 листопада 2008 15:02

Британські морські піхотинці захопили сомалійський піратський корабель

Командування ВМФ Росії повідомило, що сторожовий корабель "Безстрашний" і англійський фрегат HMSCumberland відбили спроби сомалійських піратів захопити данський сухогруз CECCommander, а британці при цьому захопили піратське судно.

Повідомляється, що з борту "Безстрашного" піднімався гелікоптер Ка-27, а з борту фрегата Cumberland - гелікоптер "Лінкс".

"Безстрашний" в даний час ескортує декілька судів. Серед них CECCommander, а також судно "Стіна Прованс", що йде під бермудським прапором.

Командування англійських ВМС стверджує, що морські піхотинці HMSCumberland атакували судно типу доу, що виявилося піратською базою.

Під час захоплення судна двоє сомалійських піратів було убито в перестрілці. На борту доу був ще один поранений пірат, ймовірно, єменець. Пізніше він помер, не дивлячись на надану йому допомогу.

Нагадаємо, що 10 листопада представники уряду Франції, головуючої в ЄС, оголосили про формальний початок військово-морський операція Євросоюзу проти сомалійських піратів.

Рішення про проведення операції під кодовою назвою "Аталанта" було ухвалене на саміті міністрів оборони країн ЄС, що проходив в Брюсселі.

У цій операції беруть участь сім військових кораблів, зокрема, три фрегати, і один допоміжний корабель.

За неофіційними даними, кораблі виділили Франція, Велика Британія, Нідерланди, Греція, Іспанія, Португалія, Швеція, а також Норвегія, що не входить в ЄС. Росія та Індія висловили готовність направити свої кораблі для допомоги в боротьбі з піратами, повідомляє Сегодня.

Зараз ви читаєте новину «Британські морські піхотинці захопили сомалійський піратський корабель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі