пʼятниця, 09 грудня 2022 13:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Британська розвідка показала, що відбувається на фронті: карта боїв

На Донбасі ситуація на фронті залишається складною. Російські окупанти здійснюють спроби наступу на східному напрямку, але воїни Збройних сил України героїчно тримають оборону.

Ворог намагається прорватися на трьох ділянках, свідчить свіжа мапа, опублікована у Twitter міністерства оборони Великої Британії 9 грудня. Росіяни ведуть наступ у районі Сватового та Кремінної Луганської області, але успіхів не мають.

На Донеччині тривають запеклі бої біля Бахмута, де ворожі війська не припиняють спроб прориву українських позицій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британська розвідка з'ясувала, чому РФ відновила атаки іранськими дронами

Автор: twitter.com/DefenceHQ
  Показали актуальну карту війни від британської розвідки
Показали актуальну карту війни від британської розвідки

ЗСУ контратакуючими ударами протистоять агресії росіян.

Ситуація на інших ділянках фронту поки що стабільна. Вогнева активність спостерігається у Херсонській та Запорізькій областях. Там українські воїни точковими ударами відпрацьовують тилові позиції військ РФ.

Росіяни стягують сили в район Сватового на Луганщині, тоді як українські сили продовжують контрнаступ на півдні та певних ділянках фронту на сході. Контрнаступ Збройних сил України на сході Харківської та заході Луганської областей триває, свідчать свіжі мапи Інституту вивчення війни (ISW).

Російські окупанти здійснили обмежений штурм на північний схід від Харкова, ймовірно, намагаючись провести розвідку та зафіксувати українські сили на міжнародному кордоні в Харківській області. ЗСУ відбили російський штурм поблизу Тернової Харківської області за 40 км на північний схід від Харкова. Росіяни проводили попередній штурм поблизу Тернової, далеко від районів, охоплених східноукраїнським контрнаступом, в надії утримати українські сили.

Зараз ви читаєте новину «Британська розвідка показала, що відбувається на фронті: карта боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі