середа, 06 серпня 2008 13:01

Британці створили зграю мініатюрних роботів

Британські студенти розробили мініатюрні дешеві роботи, призначені для роботи в групі, повідомляє TheDailyTelegraph. Вони будуть представлені на одинадцятій європейській конференції з штучного життя в місті Уїнчестер (Winchester) у Великобританії.

Студенти школи електроніки і комп"ютерних наук Саутгемптонського університету створили групу з 25 таких роботів. Заряду батареї їм вистачає для двох годин автономної роботи. Обчислювальний потенціал дозволяє роботам виконувати складні програми.

У рух роботів приводить моторчик, який зазвичай використовується у вібромеханізмі мобільних телефонів. Ціна одного двоколісного робота при покупці партії з тисячі штук складе близько 29 доларів.

Мініатюрні роботи, розміри яких не уточнюються, можуть застосовуватися, наприклад, для відстежування руху нафтової плями, перекриття проїжджої частини після аварії, вивчення недоступних для людей місць, роботи в космосі і так далі.

Крім того, за допомогою нових роботів учені мають намір вивчити поведінку пташиних зграй і скупчень тварин в різних ситуаціях.

Зараз ви читаєте новину «Британці створили зграю мініатюрних роботів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі