понеділок, 28 січня 2008 08:49

Бразильські депутати відвідали Антарктиду

Група бразильських парламентаріїв відвідала російську антарктичну станцію "Беллінсгаузен" і православний храм Святої Трійці, що діє при ній, повідомляють бразильські ЗМІ.

Приводом для незвичайного візиту 13 депутатів і сенаторів Національного Конгресу (парламенту) Бразилії стала нельотна погода, що затримала їхнє повернення на батьківщину з антарктичної станції ВМФ Бразилії "Команданте Ферраз".

Депутати прибули на Антарктиду 24 січня на запрошення ВМФ своєї країни, і вже наступного дня мали залишити льодовий континент, але не змогли вилетіти додому через проходження в районі станції двох холодних фронтів зі шквалистим вітром. Скориставшися вимушеною затримкою, парламентарії відвідали російських і чилійських полярників.

Пригода з бразильськими політиками викликала особливий резонанс у них на батьківщині через екстремальні, з погляду переважної більшості бразильців, умови, в яких вони перебувають. Бразильські ЗМІ особливо відзначають, що добре екіпіровані депутати, вдягнуті в зимовий спецодяг, наданий полярниками, зробили пішу прогулянку в районі російської та чилійської антарктичних станцій, "незважаючи на те, що температура повітря була близька до нуля, а суб"єктивно відчувалася як мінус 2 градуси за Цельсієм".

Виліт бразильських парламентаріїв з Антарктиди в чилійське місто Пунта-Аренас заплановано на понеділок, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Бразильські депутати відвідали Антарктиду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі