середа, 09 листопада 2022 07:08

Спецтема: Війна Росії проти України

"Братська" допомога: у Білорусі затримують людей з проукраїнською позицією

"Братська" допомога: у Білорусі затримують людей з проукраїнською позицією
Правоохоронні органи Республіки Білорусь посилили заходи з пошуку, виявлення та затримання громадян із проукраїнською позицією. Фото: eastnews.ua

Республіка Білорусь і надалі підтримує збройну агресію Російської Федерації проти України, надаючи їй інфраструктуру, територію та повітряний простір.

Водночас на Волинському та Поліському напрямках обстановка не зазнала суттєвих змін, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України вранці 9 листопада.

"Триває формування російсько-білоруського угруповання військ на території Білорусі. За попередньою інформацією, військовослужбовці 38-ї окремої гвардійської десантно-штурмової бригади збройних сил Республіки Білорусь у якості "братської" допомоги закупили для потреб особового складу 15-го мотострілецького полку 2-ї мотострілецької дивізії збройних сил РФ до 100 комплектів індивідуальних аптечок, розвантажувальних жилетів та іншого екіпірування", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поплічник Путіна Лукашенко зробив цинічну заяву про "допомогу" українцям

У складі прикордонних військ Білорусі створюють підрозділи операторів ударних безпілотників.

"Правоохоронні органи Республіки Білорусь посилили заходи з пошуку, виявлення та затримання громадян із проукраїнською позицією або тих, які критикують владу, чи так звану спеціальну військову операцію РФ в Україні", – звітує Генштаб.

У червні ЄС затвердив санкційний пакет проти Росії і Білорусі. Санкції передбачають відключення від SWIFT Білоруського банку розвитку і реконструкції.

Білорусь постачає зброю Російській Федерації.

Від початку повномасштабної агресії Росія використовувала територію Білорусі як плацдарм для атак на Україну. Звідти 24 лютого наступали російські загарбники. Для здійснення авіанальотів проти України російська армія залучила практично всі аеродроми Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «"Братська" допомога: у Білорусі затримують людей з проукраїнською позицією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі