вівторок, 24 жовтня 2023 11:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Бої на лівому березі Дніпра у Херсонській області: у ЗСУ просять не шкодити військовим

Бої на лівому березі Дніпра у Херсонській області: у ЗСУ просять не шкодити військовим
Речниця ОК "Південь" Наталія Гуменюк закликає довіряти інформації Генштабу. Фото: radiosvoboda.org

У Збройних силах України закликають не поширювати інформацію про дії українських військових на лівому березі Дніпра у Херсонській області.

Це шкодить ЗСУ. До того ж, російські окупанти виправдовують свої терористичні атаки на Херсонщині тим, що хочуть зупинити Сили оборони. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла керівниця об'єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

За її словами, завжди слід чекати офіційних повідомлень Генштабу ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ просунулись біля Кліщіївки - нові карти бойових дій

"Основна задача - зрозуміти, навіщо такі повідомлення з'являються у відкритому просторі. Зрозуміло, чому це роблять російські пропагандисти, для них важливо виправдати агресію Росії, спрямовану на правий берег. Там дійсно люди потерпають дуже потужно, а росіяни виправдовують це тим, що хочуть зупинити Сили оборони, не дати можливості перетнути річку Дніпро, не дати застосувати свої сили та резерви. Вони намагаються виправдовувати це як знищення Сил оборони", - сказала Гуменюк.

Вона також наголосила, що війська РФ самі б'ють по населених пунктах лівого берега керованими авіабомбами і "так само вливають у вуха місцевому населенню, що це наслідки дій Сил оборони".

"Тому в умовах гібридної війни дуже важливо спиратися на офіційні дані Генштабу, і як тільки буде можливість і потреба, необхідність, доцільність - ми обов'язково сповістимо про результати бойової роботи. Сьогодні треба пам'ятати про життя тих, хто боронить Україну, хто задіяний в цій бойовій роботі", - додала Гуменюк.

Українські війська відкидають російських окупантів на лівому березі Херсонської області. Триває бойова робота, яка не підлягає розголошенню, сказала речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк. за її словами, ЗСУ ведуть точкову та дуже прицільну роботу. Військові намагаються не нашкодити цивільним. Гуменюк наголосила, що бойова робота буде довгою, але успішною.

Зараз ви читаєте новину «Бої на лівому березі Дніпра у Херсонській області: у ЗСУ просять не шкодити військовим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі