вівторок, 24 жовтня 2023 08:29

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ просунулись біля Кліщіївки - нові карти бойових дій
6

Українські війська продовжують наступальні дії під Бахмутом. ЗСУ просунулися через залізницю на північний схід від Кліщіївки.

Окрім того, українські Сили оборони змусили російські війська залишити деякі позиції поблизу Новодонецького. Про це свідчать нові карти бойових дій, опубліковані Інститутом вивчення війни (ISW).

Бойові дії у Луганській та Харківській областях

Російські війська 23 жовтня провели наступ під Куп'янськом і домоглися обмеженого підтвердженого поступу. Війська РФ дещо просунулися на південний схід від Іванівки. Російські джерела стверджували, що українські війська 23 жовтня безуспішно атакували поблизу Куп'янська. Міністерство оборони Росії заявило, що війська РФ відбили українські атаки в районі Сеньківки та Іванівки.

Автор: understandingwar.org
  Ситуація у Луганській та Харківській областях
Ситуація у Луганській та Харківській областях

За даними українського Генштабу, ЗСУ відбили російські атаки в районі Сеньківки та Іванівки. Український військовий оглядач Костянтин Машовець заявив, що підрозділи російської армії атакували в районі Іванівки та Кислівки, а також безуспішно атакували поблизу Сеньківки. Українські військові відбили російські атаки в районі Надії та в районі Серебрянського лісництва.

Окрім того, російські війська 23 жовтня провели наступальні операції вздовж лінії Сватове-Кремінна, але підтверджених успіхів не досягли. Російські джерела стверджували, що українські війська 23 жовтня безуспішно атакували вздовж лінії Сватове-Кремінна. Міністерство оборони Росії та інші російські джерела стверджували, що війська РФ відбили атаки поблизу Надії, Новоєгорівки, Григорівки, Діброви та у Свято-Покровському напрямку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знищено понад 800 загарбників: Генштаб повідомив про нові втрати росіян

Бойові дії у Донецькій області

Українські війська 23 жовтня успішно провели наступальні операції під Бахмутом. ЗСУ просунулися через залізницю на північний схід від Кліщіївки, підтверджуючи попередні заяви, зроблені як українським Генштабом, так і російськими блогерами з 18 жовтня.

Автор: understandingwar.org
  Карта бойових дій під Бахмутом
Карта бойових дій під Бахмутом

Український Генштаб повідомив, що ЗСУ продовжували наступальні дії на південь від Бахмута. Також повідомляють, що російські війська безуспішно атакували поблизу Богданівки, Хромового, Іванівського, Кліщіївки, Андріївки та Дружби.

Російські джерела стверджували, що українські сили контратакували поблизу Хромового та у напрямку Богданівки. Міністерство оборони РФ заявило, що українські сили безуспішно атакували поблизу Богданівки. За їхніми даними, російські війська відбили українські атаки та завдали ударів по районах зосередження українського персоналу та техніки поблизу Берехівського водосховища та Кліщіївки, а також у напрямку Соледара.

Автор: understandingwar.org
  Бойові дії у Донецькій області
Бойові дії у Донецькій області

Російські та українські джерела заявили, що російські війська атакували на схід від Кліщіївки, неподалік Андріївки та Хромового, а також у напрямку Богданівки.

Російські війська провели наступальні операції під Авдіївкою та просунулися на південний захід від Красногорівки. За даними російських джерел, війська РФ просунулися майже на два кілометри в районі Авдіївки за останні кілька днів. Російські блогери стверджували, що російські війська просунулися в районі Первомайського і до залізничної лінії на північ від району сміттєзвалищ на північний захід від Авдіївки.

Українське джерело заявило, що звалище відходів є "сірою зоною", а російський блогер 22 жовтня повідомив, що війська РФ не можуть взяти під контроль звалище відходів через сильний вогонь української артилерії.

Інший російський блогер 22 жовтня заявив, що російські війська прорвалися до терикону та залізниці поблизу Степового і відкинули українські сили назад поблизу Північного та Спартака минулого тижня.

Українське джерело заявило, що бригади російської армії просунулися в районі Досвідченого та Водяного. Підрозділи російських бригад відкинули українські сили на 200 метрів тому в районі Досвідченого і підрозділи однієї з бригад закріпилися на захід від Красногорівки.

За даними Генштабу ЗСУ, російські війська безуспішно атакували поблизу Кераміка, Степового, Тоненького, Авдіївки, Опитного, Первомайського та на південь від ресторану "Царське полювання" на південь від Авдіївки.

Російські війська формують штурмові групи. Деякі бригади передислокували з Лиманського напрямку до району Авдіївки.

За даними аналітиків, 23 жовтня російські війська провели наступальні операції на південний захід від Донецька, але не досягли жодних підтверджених успіхів. Російський блогер стверджував, що російські війська просунулися в районі Невельського та атакували в районі Новомихайлівки та в Мар'їнці.

Генштаб ЗСУ повідомив, що російські війська безуспішно атакували поблизу Мар'їнки, Невельського, Перемоги та Новомихайлівки. Російський блогер заявив, що позиційні бої продовжуються поблизу Мар'їнки, Новомихайлівки та Вугледара.

Бойові дії на півдні України

Російські війська 23 жовтня продовжили наземні атаки на межі Донецької та Запорізької областей і трохи просунулися на північ від Приютного. Декілька російських джерел стверджували, що російські війська контратакували і просунулися майже на три кілометри поблизу Приютного. Хоча доступні відеозаписи з геолокацією лише підтверджують, що російські сили просунулися в цьому районі менш ніж на кілометр.

Автор: understandingwar.org
  Ситуація в районі Роботиного
Ситуація в районі Роботиного

Російські блогери також стверджували, що війська РФ намагалися покращити свої тактичні позиції поблизу Новодонецького, Новомайорського та Урожайного.

Український Генеральний штаб повідомив, що російські війська провели безуспішні атаки на південний схід від Великої Новосілки в районі Золотої Ниви та Пречистівки.

Автор: understandingwar.org
  Бойові дії у Запорізькій області
Бойові дії у Запорізькій області

За даними російських джерел, українські війська провели наземні атаки в районі кордону Донецької та Запорізької областей 23 жовтня і, як повідомляється, досягли обмеженого поступу. Один із військових блогерів заявив, що українські атаки змусили російські війська залишити деякі позиції поблизу Новодонецького. Міноборони Росії заявило, що російські війська зупинили ротацію українських військ поблизу Новомайорська.

23 жовтня російські війська провели контратаки у західній частині Запорізької області та, як повідомляється, відновили деякі втрачені позиції.

Генштаб ЗСУ заявив, що російські війська провели безуспішні наземні атаки поблизу Роботиного, Вербового та на південний схід від Малої Токмачки.

Міноборони РФ заявило, що російські війська відбили українську атаку поблизу Роботиного. Декілька російських блогерів стверджували, що ЗСУ почали атаки на лінії Роботине-Вербове і на північний захід від Роботиного у напрямку Копані, але російські війська нібито відбили атаки.

Один з російських блогерів заявив, що локальні та позиційні атаки продовжуються на захід від Роботиного на ділянці фронту Жеребрянки-П'ятихатки.

Автор: understandingwar.org
  Карта бойових дій у Херсонській області
Карта бойових дій у Херсонській області

Російські джерела повідомляють, що війська РФ відтіснили українські сили з деяких нещодавно захоплених українських позицій на лівому березі Дніпра у Херсонській області, але зазначали, що українські сили все ще зберігають присутність на східному березі.

Два російські військові блогери заявили, що війська РФ контратакували і відкинули українські сили з позицій у Кринках.

Українські війська просунулися до позицій на північ від Підстепного. Російські джерела стверджували, що українські сили продовжують діяти на східному березі між Кринками та Підстепним, і попереджали, що українські війська сподіваються прорвати лінію Підстепне-Піщанівка у напрямку Олешок.

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, завдають російським військам значних втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту.

Українські війська мали частковий успіх південніше Роботиного Запорізької області. Про це вранці 24 жовтня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України. Загалом протягом минулої доби на фронті відбулося 55 бойових зіткнень.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ просунулись біля Кліщіївки - нові карти бойових дій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі