вівторок, 24 жовтня 2023 07:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб повідомив про частковий успіх ЗСУ біля Роботиного

Генштаб повідомив про частковий успіх ЗСУ біля Роботиного
Українські війська продовжують контрнаступ на Мелітопольському напрямку. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, завдають російським військам значних втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту.

Українські війська мали частковий успіх південніше Роботиного Запорізької області. Про це вранці 24 жовтня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Загалом протягом минулої доби на фронті відбулося 55 бойових зіткнень. Авіаційних ударів зазнали 24 населених пункти Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей. Під артилерійським вогнем противника було близько 110 населених пунктів.

У зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ "Північ" на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін. На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність для недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вночі Росія випустила по Україні шість ударних дронів - Генштаб

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському напрямку українські воїни відбили близько п'ять атак ворога в районі населеного пункту Іванівка Харківської області.

На Лиманському напрямку українські воїни стійко тримають оборону, успішно відбили всі атаки ворога біля Надії Луганської області.

На Бахмутському напрямку ЗСУ відбили всі атаки противника в районах населених пунктів Богданівка, Хромове, Кліщіївка, Андріївка Донецької області. Сили оборони України продовжують штурмові дії південніше Бахмута, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку ворог не полишає спроб оточити Авдіївку, активно застосовує авіацію, але українські воїни стійко тримають оборону та завдають ворогу значних втрат. Безуспішними були наступальні дії противника в районах Кераміка, Степового, Авдіївки, Тоненького Донецької області, де Силами оборони відбито понад 10 атак ворога.

На Мар'їнському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах Мар'їнки та Побєди Донецької області. Тут українські воїни відбили близько 15 атак окупантів.

На Шахтарському та Запорізькому напрямках українські захисники відбили всі атаки ворога біля Новомихайлівки Донецької області та південно-східніше Малої Токмачки Запорізької області.

В зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку Сили оборони ведуть контрбатарейну боротьбу, наносять вогневе ураження по тилах противника.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала сімох ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника та трьох - по зенітно-ракетних комплексах противника.

Підрозділами ракетних військ уражено вісім артилерійських засобів, чотири райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, станцію РЕБ, понтонно-мостову переправу противника. Окрім того, у двох районах здійснено дистанційне мінування місцевості.

Російські війська продовжують відправляти ув'язнених у "м'ясні штурми" на Куп'янському напрямку. Однак бійці ЗСУ займають активну оборону на цій ділянці. Про це повідомив начальник служби зв'язків із громадськістю Командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо.

Росіяни не припиняють обстрілювати дорогу, яка веде до Авдіївки. Це ускладнює евакуацію мирних жителів та постачання гуманітарної допомоги. Загарбники намагаються тримати дорогу під постійним вогневим контролем. Про це розповів начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб повідомив про частковий успіх ЗСУ біля Роботиного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі