понеділок, 23 жовтня 2023 20:30

Спецтема: Війна Росії проти України

В ЗСУ розповіли про ситуацію на Куп'янському напрямку: яку тактику обрали окупанти

В ЗСУ розповіли про ситуацію на Куп'янському напрямку: яку тактику обрали окупанти
Бійці ЗСУ займають активну оборону на на Куп'янському напрямку. Фото: Генштаб

Російські війська продовжують відправляти ув'язнених у "м'ясні штурми" на Куп'янському напрямку.

Однак бійці ЗСУ займають активну оборону на цій ділянці. Про це в ефірі телемарафону повідомив начальник служби зв'язків із громадськістю Командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо.

"Тактика ворога в принципі не міняється ще з давніх часів, життя для росіян, життя їхніх військовослужбовців нічого не вартує", - йдеться у заяві.

За його словами, РФ кидає у так звані "м'ясні штурми" підрозділи "Шторм Z" "Шторм V", які складаються з колишніх ув'язнених, з так званих штрафників-офіцерів, з мобілізованих з різних закутків Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загарбники хочуть перерізати дорогу до Авдіївки - Барабаш

Проте українські військові мужньо відбивають всі ці атаки, в мережі існує багато відеопідтверджень цьому.

"Але знову ж таки, вони підтягують резерви зі всієї з Росії і намагаються знову нашу лінію продавити. На даний момент стратегічних успіхів в них немає, українські військовослужбовці займають активну оборону, це дає можливість як оборонятися, так само, і якщо є слушний момент, проводити атаки на ворога", - додав Фітьо.

Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку і наступальні (штурмові) дії на Бахмутському.

Українські воїни відбили атаки російських окупаційних військ на семи напрямках. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

ЗСУ завдають окупаційним військам втрат у живій силі й техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту, сказали в Генштабі.

Зараз ви читаєте новину «В ЗСУ розповіли про ситуацію на Куп'янському напрямку: яку тактику обрали окупанти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі