понеділок, 23 жовтня 2023 19:19

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ відбили атаки росіян на семи напрямках і продовжують контрнаступ - зведення Генштабу

ЗСУ відбили атаки росіян на семи напрямках і продовжують контрнаступ - зведення Генштабу
Сили оборони України ведуть наступальну операцію. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку і наступальні (штурмові) дії на Бахмутському.

Українські воїни відбили атаки російських окупаційних військ на семи напрямках. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

ЗСУ завдають окупаційним військам втрат у живій силі й техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту, сказали в Генштабі.

Протягом доби українська авіація завдала сім ударів по районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки росіян і ще три - по зенітно-ракетних комплексах ворога.

Підрозділи ракетних військ знищили вісім артилерійських засобів, радіоелектронну станцію, понтонно-мостову переправу ворога і чотири райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки росіян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ ледь не знищила Герасимова - The Washington Post

Протягом доби відбулось 38 бойових зіткнень.

Ворог завдав ракетний і 52 авіаційних ударів, здійснив 15 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах.

Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі і поранені серед цивільних. Руйнувань та пошкоджень зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

На Куп'янському напрямку українські воїни відбили три атаки росіян у районі Іванівки Харківської області.

На Лиманському - відбили всі атаки ворога біля Надії на Луганщині.

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили близько 10 атак ворога у районах Богданівки, Хромового, Кліщіївки та Андріївки Донецької області.

На Авдіївському - ворог провалив штурмові дії за підтримки авіації у районах Керамік, Степового, Авдіївки і Тоненького Донецької області. Сили оборони відбили близько 10 атак росіян.

На Мар'їнському напрямку окупанти провалили штурмові дії за підтримки авіації у районах Мар'їнки і Побєди Донецької області. Українські воїни відбили понад 10 атак ворога.

Шахтарський напрямок: Сили оборони відбили всі атаки ворога біля Новомихайлівки Донецької області.

На Запорізькому напрямку українські воїни відбили атаку росіян південно-східніше Малої Токмачки.

"Підтримуйте Збройні сили. Переможемо разом. Слава Україні", - звертається Генштаб.

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський відвідав українських військових на Куп'янському напрямку. Ухвалено рішення для посилення нашої маневреної оборони, повідомили у ЗСУ.

За 607 днів українські воїни знищили близько 294 700 окупантів, 9653 броньовані машини ворога, 5093 танки, 320 літаків і 324 гелікоптери, 20 кораблів і катерів і підводний човен росіян.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ відбили атаки росіян на семи напрямках і продовжують контрнаступ - зведення Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі