понеділок, 23 жовтня 2023 18:58

Спецтема: Війна Росії проти України

СБУ ледь не знищила Герасимова - The Washington Post

СБУ ледь не знищила Герасимова - The Washington Post
Валерій Герасимов і президент країни-агресорки РФ Володимир Путін. Фото: ТАСС

Американське видання The Washington Post написало, що Служба безпеки України ледь не знищила начальника російського генерального штабу Валерія Герасимова.

Про це йдеться у публікації WP.

"СБУ отримала розвідувальні дані про важливі російські об'єкти, що дозволило завдати ударів, які вбили кількох командирів і ледь не влучили у високопоставленого російського офіцера Валерія Герасимова", - пише ЗМІ.

Американське видання повідомило, що "нові можливості української розвідки довели свою цінність з самого початку війни".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тепер ним командують чорти у пеклі: ліквідували російського полковника

Можливості СБУ зросли завдяки допомозі Центрального розвідувального управління Сполучених Штатів Америки, пише The Washington Post.

Починаючи з 2015 року США витратили десятки мільйонів доларів на перетворення українських спецслужб радянського зразка на потужних союзників у боротьбі проти РФ, повідомило ЗМІ.

У січні цього року Кремль призначив Герасимова командувачем об'єднаного угруповання російських окупаційних військ в Україні. Він є начальником генштабу збройних сил РФ і заступником російського міністра оборони Сергія Шойгу.

Минулого тижня російські ЗМІ заявили про зустріч Герасимова і президента РФ Володимира Путіна у Ростові-на-Дону.

Зараз ви читаєте новину «СБУ ледь не знищила Герасимова - The Washington Post». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі