понеділок, 23 жовтня 2023 14:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Загарбники хочуть перерізати дорогу до Авдіївки - Барабаш

Загарбники хочуть перерізати дорогу до Авдіївки - Барабаш
Російські загарбники не припиняють спроб оточити Авдіївку. Фото: cimic.com.ua

Росіяни не припиняють обстрілювати дорогу, яка веде до Авдіївки. Це ускладнює евакуацію мирних жителів та постачання гуманітарної допомоги.

Загарбники намагаються тримати дорогу під постійним вогневим контролем. Про це в ефірі "Радіо Свобода" розповів начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш.

За його словами, станом на ранок 23 жовтня в Авдіївці залишається 1601 людина. Місцеві жителі неохоче покидають місто, їх важко вмовити виїхати. Впродовж останніх трьох днів евакуація не проводилася. Але на понеділок вона запланована.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як змінилася ситуація на фронті показали на картах боїв

"22 кілометри до міста постійно під обстрілами - і вдень, і вночі. Відповідно, це дуже ускладнює й евакуацію, і ввезення гуманітарної допомоги. Будь-яка логістика - це все через одну дорогу", - сказав Барабаш.

Він також розповів про спроби російських окупантів перерізати дорогу до Авдіївки та тримати її постійно під обстрілами.

"Якщо в них є змога, дозволяє погода, вони запускають безпілотні апарати "Орлани", слідкують за дорогою. Будь-який рух для них є сигналом для того, щоб відкривати вогонь", - додав Барабаш.

Окупанти не припиняють штурми в районі Авдіївки Донецької області. У них великі втрати у живій силі та техніці, повідомив начальника Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш.

Минулої доби зафіксували багато обстрілів та бомбардувань авіацією. Стрілецькі бої там не затихають цілодобово.

Зараз ви читаєте новину «Загарбники хочуть перерізати дорогу до Авдіївки - Барабаш». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі