середа, 09 липня 2008 16:53

Боснійських сербів, які спалили живцем 70 мусульман, судитимуть в Гаазі

Боснійські серби - брати Мілан і Средоє Лукіч - постали сьогодні перед Гаагзьким військовим трибуналом по звинуваченню в спалюванні живцем і розстрілі більше 140 мусульман в ході війни в Боснії.

Обом братам пред"явлені звинувачення у вбивствах і жорстокому поводженні з полоненими в боснійському Візеграді під час війни 1992-1995 років.

Згідно результатів слідства, Мілан і Средоє Лукічі очолювали під час війни угрупування "Білі орли", яке займалося терором місцевої мусульманської общини. У червні 1992 року вони забарикадували близько 70 мусульманських жінок, дітей і літніх людей в будинку, облили його запалювальною сумішшю і підпалили, стріляючи в тих, хто намагався вибратися через вікна. Найстаршій з жертв було 71 рік, наймолодшій - 2 дні. Після цього Лукічі наказали створити на місці спаленого будинку стійло для свиней.

Крім того, згідно звинувачення, Лукічі шикували чоловіків-мусульман уздовж берега річки Дрина і стріляли їм в спину, били і ґвалтували мусульман, яких затримували.

Лукічі всі звинувачення заперечують, заявляючи, що їх не було у Візеграді під час вказаних злочинів. Проте на суді очікується виступ очевидця, який вижив і ходив в одну школу з братами, повідомляє Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Боснійських сербів, які спалили живцем 70 мусульман, судитимуть в Гаазі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі