четвер, 13 листопада 2008 11:47

Боротьба за місце на Марсі загострюється

Боротьба за місце на Марсі загострюється

Європейське космічне агентство склало список з 8 чоловіків, які бажають взяти участь у 150-денному експерименті, що передуватиме польоту на планету Марс.

Проект під назвою "Марс500" обере 2 європейських кандидатів, які приєднаються до російської команди з 4 чоловік, і які певний час житимуть та працюватимуть в ізольованій лабораторії в Москві, що імітуватиме їх місію на Марс.

Дослідження, яке спільно організовують Дирекція космічних польотів при Агенстві та Російський інститут біомедичних проблем, має на меті виявити фізичні та психологічні наслідки довгострокової ізоляції.

8 обраних європейських кандидатів є чоловіками віком від 28 до 39, які походять з Данії, Швеції, Німеччини, Франції, та Бельгії.вони вже пройшли серйозний медичний огляд в Центральній лікарні російської Академії Наук.

Відбірковий процес розпочався ще у червні 2007 року і в ньому прийняли участь близько 2.600 бажаючих. Остаточне рішення щодо обрання 2х членів команди та 2х запасних буде оголошено в середині грудня.

"На диво, між учасниками не має ніякого духу суперництва. Вони просто дуже захоплені і сильно вмотивовані просто приймати участь," - говорить менеджер проекту Дженіфер Нго-Анг, повідомляє Deutsche Welle.

Зараз ви читаєте новину «Боротьба за місце на Марсі загострюється». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі