понеділок, 13 червня 2011 14:38

Хворі на гостру кишкову інфекцію потребують пересадки нирок

Хворі на гостру кишкову інфекцію потребують пересадки нирок

Не менш 100 осіб, хворих на гостру кишкову інфекцію, потребують пересадки нирок. Між тим, у черзі на отримання донорських нирок стоять близько 8 тисяч жителів Німеччини. Брак донорських органів є тут проблемою національного масштабу.

Згідно з останніми даними, жертвами "овочевої інфекції" стали 35 осіб: серед них 34 громадянина Німеччини і один громадянин Швеції.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, кількість інфікованих перевищила 3200 осіб в 14 країнах Європи, США та Канаді.

Міністр охорони здоров'я Німеччини Даніель Бар заявив, що кількість хворих знижується, проте не виключено, що кількість жертв інфекції може зрости.

Нагадаємо, інфекцію викликала, так звана ентерогеморагічна бактерія Escherichia coli (кишкова паличка).

Симптоми викликаються бактеріями EHEC хвороб: кривава діарея, жар і блювота. Більшість пацієнтів одужує протягом десяти днів, але у незначної кількості пацієнтів (в основному, маленьких дітей і людей похилого віку) хвороба може прийняти важку форму.

Зараз ви читаєте новину «Хворі на гостру кишкову інфекцію потребують пересадки нирок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі