понеділок, 13 червня 2011 10:26

У Німеччині кишкова інфекція забрала життя 35 людей

У Німеччині кишкова інфекція забрала життя 35 людей

Кількість загиблих від кишкової інфекції у Німеччині зросла до 35 людей. Про це повідомляє в ніч на понеділок німецьке видання ZEIT.

Згідно з основною версією вчених, джерелом зараження є пророщені злаки.

Спалах кишкової інфекції вперше був зафіксований на півночі Німеччини. Спочатку передбачалося, що переносником небезпечних бактерій є салатні огірки з Іспанії, але це припущення не підтвердилося. Потім фахівці заявили, що джерелом інфекції могла стати ферма в Нижній Саксонії, яка поставляє на ринки країни пророщену сою та інші злаки, які використовують для приготування салатів і других страв.

Інфекцію викликала ентерогеморагічна бактерія Escherichia coli (кишкова паличка). Бактерія E.coli часто присутня в кишечнику людей і теплокровних тварин. Більшість її штамів нешкідливі, але деякі штами, такі, як ентерогеморагічна кишкова паличка (EHEC), можуть викликати важкі хвороби харчового походження.

Симптоми викликаються бактеріями EHEC хвороб - кривава діарея, жар і блювота. Більшість пацієнтів одужує протягом десяти днів, але у незначної кількості пацієнтів (дітей раннього віку та людей похилого віку) хвороба може прийняти важку форму з загрозою для життя.

Раніше повідомлялося, смертоносна бактерія E.coli підбирається до України.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині кишкова інфекція забрала життя 35 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі