вівторок, 10 листопада 2009 14:58

Хвора на "свинячий" грип українка народила здорову дитину

Хвора на "свинячий" грип українка народила здорову дитину

В Донецьку жінка, якій було поставлено діагноз "свинячий грип A/H1N1", народила здорову дитину. Мати зараз госпіталізована у важкому стані, ще одна жінка, хвора на цей вірус, у лікарні в стані середньої важкості.

Про це повідомив головний санітарний лікар Донецька Валерій Ковальов. Він уточнив, що вірус A/H1N1 зафіксовано у жінок 20-ти і 24-х років.

"Одна з них породілля, зробили "кесареве". З дитиною все нормально, вона (мати ) - у важкому стані. Медичний працівник, медична сестра неврологічного відділення Донецького обласного клінічного територіального медичного об"єднання, 24 років, була в гостях в Дніпропетровську. Приїхала звідти на наступний день і відчула себе погано. Вона знаходиться в стані середньої важкості", - розповів лікар.

Він також зазначив, що матеріали аналізів 14-ти людей із Донецька відправлені на діагностику в Київ і Лондон. Донецьк, за словами Ковальова, перебуває в передепідемічному стані.

"Крім того, ми відстежуємо ситуацію з групою ризику, яка працює безпосередньо з хворими, тобто з медичними працівниками. За добу захворіли 20 медичних працівників, госпіталізованих серед них немає", - додав санітарний лікар.

Міністерство охорони здоров"я підтверджує 67 випадків захворювання на грип A/H1N1.

У загальній кількості, станом на 9 листопада Міністерство охорони здоров"я підтвердило 174 випадки смерті від грипу і гострих респіраторних вірусних інфекцій.

За матеріалом Остров

Зараз ви читаєте новину «Хвора на "свинячий" грип українка народила здорову дитину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі