неділя, 25 листопада 2018 14:49

Бойові російські вертольоти супроводжують українські кораблі в Азові

Бойові російські вертольоти супроводжують українські кораблі в Азові
Росія використала ударні вертольоти проти українських кораблів в Азові. Фото: Depo

Росія залучила ударні вертольоти до супроводження катерів Військово-морських сил України.

"О 13.12 зафіксовано захід двох ударних вертольотів ЗС РФ Ка-52 на бойовий курс із захватом на супроводження бортовими системами управління зброєю катерів Військово-Морських Сил ЗС України", - повідомляє ВМС ЗСУ в Facebook.

Водночас українські кораблі вже третю годину чекають проходу Керченською протокою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Йдуть далі: російська агресія в Азові не зупинила українські кораблі

"О 13.42 за інформацією Керчтрафікконтролю на проході мосту перекрито рух в обидві сторони в зв'язку з посадкою на мілину танкера перед мостом зі сторони Азовського моря, рух протокою закритий в обидві сторони. Варто зазначити, що дана інформація поки що не підтверджується міжнародною системою контролю судноплавства", - зазначають в ВМС.

В Азовському морі прикордонний корабель Російської Федерації протаранив буксир Військово-морських сил України. Інцидент трапився 25 листопада під час планового переходу українських броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" та рейдового буксиру "Яни Капу" з порту Одеси до порту Маріуполь.

Зараз ви читаєте новину «Бойові російські вертольоти супроводжують українські кораблі в Азові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі