неділя, 25 листопада 2018 10:26

Росія атакувала корабель ВМС України

Росія атакувала корабель ВМС України
Прикордонний корабель РФ протаранив буксир ВМС України. Фото: navy.mil.gov.ua

В Азовському морі прикордонний корабель Російської Федерації протаранив буксир Військово-морських сил України.

Інцидент трапився 25 листопада під час планового переходу українських броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" та рейдового буксиру "Яни Капу" з порту Одеси до порту Маріуполь, повідомляє ВМС України.

Про намір здійснювати перехід заздалегідь було поінформовано відповідно до міжнародних норм.

"Під час переходу Керченської протоки прикордонні кораблі РФ типу "Соболь", "Дон", катери типу "Мангуст" та "Суздалець" здійснили агресивні дії проти українських кораблів. "Дон" протаранив наш буксир. У результаті пошкоджено головний двигун корабля, обшивку та леєрне огородження, втрачено рятувальний плотик", - розповіли у відомстві.

Внаслідок інциденту військові не постраждали.

"РФ в черговий раз продемонструвала свою агресивну сутність та повне нехтування нормами міжнародного права. Всі незаконні дії Росії фіксуються екіпажами кораблів і Командуванням ВМС України. Будуть передані компетентним міжнародним органам".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комітет НАТО засудив будівництво Керченського мосту

Київ готує проект резолюції для розгляду в грудні на Генеральній асамблеї Організації Об'єднаних Націй про мілітаризацію Росією Чорного і Азовського морів.

Зараз ви читаєте новину «Росія атакувала корабель ВМС України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі