середа, 17 травня 2017 21:14

Блокування російських сайтів несподівано відбилося на поведінці користувачів

Блокування російських сайтів на території України несподівано відбилося на поведінці інтернет-користувачів.

Про це повідомила керівник проекту інтернет-досліджень TNS Kantar CMeter Анна Шахдінарян.

"Звичайно ж, всі "ломанулись" дивитися/прощатися/перевозити все своє "контентне майно" і шукати сервіс-субститути. Уже можна говорити, що приріст Facebook і" Укр.нет "складе десь на 30%. Не уникне приросту Instagram і злегка Google+", - повідомила Шахдінарян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У РНБО розповіли, чи каратимуть за обхід блокування "ВКонтакте"

Вона додала, що заборона російських соцмереж і сайтів також позитивно відіб'ється на новинних ресурсах - аудиторія зростає на тлі подій.

Охоплення сайту Opera.com виросла на + 61,5%. Вони вперше увійшли в ТОП-100 відвідуваних ресурсів в день.

 

Крім того, після блокування "ВКонтакте" і "Однокласники" в топі магазину додатків "App Store" перше місце зайняла розробка для обходу блокування під назвою "TOR".

 

15 травня президент Петро Порошенко продовжив санкції проти деяких російських фізичних і юридичних осіб. Санкції передбачають блокування доступу до соцмереж "ВКонтакте", "Одноклассники" і низки інших російських IT-компаній. Із повним списком сайтів, які заблокують, можна ознайомитися тут.

17 травня указ набув чинності.

Зараз ви читаєте новину «Блокування російських сайтів несподівано відбилося на поведінці користувачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі