субота, 05 грудня 2009 10:48

Більше ста людей загинули в пожежі нічного клубу в Пермі

Більше ста людей загинули в пожежі нічного клубу в Пермі

В результаті пожежі в нічному клубі "Хромая лошадь" в Пермі загинули 102 людини, близько 160 постраждали.

Такі дані були озвучені під час оперативної наради, що відбулася вранці в суботу, 5 грудня, в краєвому управлінні МНС.

В той же час в управлінні інформації МНС Росії повідомили про 100 загиблих і 131 постраждалого.

За попередніми даними, основна причина пожежі - спалах сцени нічного клубу в результаті піротехнічної події. Таку версію озвучили в оперативному штабі на місці події. Загорілась сцена, яка була обладнана додатковим стельовим перекриттям з пластика. На сцені були встановлені софіти, пускалися феєрверки. Один з них вилетів в підвісну стелю, і відразу все спалахнуло, повідомило джерело в штабі. Почалася тиснява, і паніка охопила людей.

За словами міністра охорони здоров"я Пермського краю Дмитра Трішкіна, семеро постраждалих померли вже в міських лікарнях. Всього в лікарнях міста знаходяться близько 140 осіб, які постраждали під час пожежі в клубі, стан 85 з них лікарі оцінюють як украй важкий. У постраждалих, розповів Трішкін, в основному опіки шкірних покривів, дихальних шляхів і отруєння чадним газом.

Глава обласного Мінохоронздоров"я повідомив, що найближчим часом найважчі постраждалі будуть переправлені до Москви. У московських лікарнях, за його словами, для поранених з Пермі приготовлено 55 місць.

Близько 02:00 за московським часом (01:00 за київським) до Пермі з підмосковного аеродрому вилетів спеціальний літак Іл-76, на борту якого знаходяться п"ять модулів, розрахованих на перевезення 20 поранених.

Постраждалі в клубі в Пермі доставлені в краєву клінічну лікарню, 2-у, 4-у і 21-у міськлікарні, а також в 1-у, 11-у і 9-у медсанчастини.

Для родичів загиблих і постраждалих в Пермі працюють телефони "гарячої лінії". У інтернеті опублікований перший список постраждалих в пермському нічному клубі "Хромая лошадь".

Очевидці трагедії знаходяться в шоковому стані і згадують, як після спалаху феєрверку почалася сильна пожежа, пішов їдкий дим, люди задихалися від чадного газу і намагалися вирватися через службовий вихід, місце розташування якого було відоме не всім. Після ліквідації пожежі в повністю вигорілому приміщенні працюють слідчі і дзвонять десятки залишених мобільних телефонів.

Фахівці вибухотехнічної лабораторії управління ФСБ з Пермського краю при перевірці приміщення ознак теракту не виявили, повідомив співробітник краєвого управління МНС.

"За висновком вибухотехнічної лабораторії ФСБ, ознак здійснення теракту в кафе не виявлено", - сказав співбесідник.

НП сталось близько години ночі за місцевим часом, на вечірку на честь 8-річчя з дня заснування нічного клубу-кафе "Хромая лошадь" прийшли сотні людей. За попередніми даними, площа пожежі склала 400 квадратних метрів. Більшість людей загинули під час тисняви від чадного газу.

За фактом пожежі і загибелі людей в Пермі порушено справу про порушення правил пожежної безпеки, що призвело до загибелі двох і більше осіб.

Основною версією НП на даний момент як і раніше залишається порушення технології при запуску феєрверку. Версію теракту в Управлінні ФСБ Пермського краю не підтверджують.

Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Більше ста людей загинули в пожежі нічного клубу в Пермі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі