субота, 22 серпня 2015 20:08

"Більше, ніж символ"- в столиці відбудеться концерт до Дня Прапора

"Більше, ніж символ"- в столиці відбудеться концерт до Дня Прапора

 

23 серпня о 19:00 – у День Державного Прапора України – на Михайлівській Площі у Києві відбудеться концертний захід – "Більше, ніж символ".

У програмі візьмуть участь артисти, чия творчість під час драматичних подій в Україні – боротьби за Незалежність, "Революції Гідності" та, зрештою, воєнних дій на Сході України, спричинених агресією зі сторони проросійських сил, також стали символічними. Зокрема, пісні на слова українських класиків-борців за Україну, виконають гурти "Тельнюк: Сестри" та "Кому Вниз", справжнього драйву боротьби додадуть музиканти "Mad Heads" та співачка Анастасія Приходько – знана своєю активною позицією у підтримці українського війська. Заспіває на площі перед Михайлівським Золотоверхим Собором і Тарас Петриненко, творчість якого вже багато років є невід'ємним символом української культури.

"У нинішній важкий час випробувань для України державні символи – прапор, герб та гімн – тепер не просто офіційні ознаки держави, ці символи набули реальної ціни. – зазначив Євген Нищук один з членів Оргкомітету з проведення державних заходів - Дня Прапора України та Дня Незалежності України. – Просто зараз ми можемо спостерігати за народженням цілої низки історій, коли ризикуючи життям, українці стають на захист цих символів. Обпалені, скривавлені прапори сучасні Герої виносять з боїв та полону, накриті жовто-синіми полотнами йдуть в останнію путь наші загиблі побратими. Наші друзі з півдня України – сонячного Криму – як дорогоцінний скарб оберігають маленькі нашивки з військової форми – жовто сині – у кольорах українського прапора та блакитні з кримськотатарською тамгою. Усі ми добре пам'ятаємо також дітей у Кримських школах та військових курсантів на окупованих територіях, що без жодного сумніву та страху в очах – вдягають вишиванки та співають український Гімн. Усе це – не награне, це вияв справжньої поваги, істиної любові до України, знак того – що ми готові боротися за свою землю і щоденно робимо це".

Нагадаємо, загальнодержавні заходи, присвячені Дню Державного прапора України розпочнуться 23 серпня о 9:00 на Софійській Площі в Києві з церемонії урочистого підняття Державного Прапора України за участі перших осіб держави. По її завершенню відбудеться відкриття виставки історичних та бойових прапорів України, зокрема, наданих частинами Збройних Сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України із зони АТО, волонтерами, історичними музеями та організаціями.

Також протягом дня 23 серпня 2015 року на Софійській та Михайлівській площах та у центрі столиці – Майдані Незалежності та вулиці Хрещатик заплановане проведення ряду флеш-мобів, під час яких усі бажаючі можуть долучитися до підписання символічних прапорів, що будуть передані українським військовим у зону проведення АТО, а найменші –намалювати малюнки та написати свого листа Героям. До заходів також долучаться численні представники мистецької спільноти, зокрема і артисти, що братимуть участь у концерті "Більше, ніж символ".

 
Зараз ви читаєте новину «"Більше, ніж символ"- в столиці відбудеться концерт до Дня Прапора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі