субота, 10 грудня 2022 06:50

"Беріть парасолю, яка не ламається": українців шокували прогнозом на вихідні

У суботу-неділю в Україні спостерігатиметься активна атмосферна діяльність.

10 грудня в країні очікуються дощі, повідомила синоптикиня Наталка Діденко у Facebook. На заході часом сильні опади переходитимуть у мокрий сніг. Вітер завіватиме з південного сходу, буде рвучким, до сильного.

"Ускладнення погоди, круть-верть із тиском, фазою опадів, градусами, дощиська, круть-верть вітрюган. Відповідно, голови можуть боліти, артеріальний тиск скакатиме, голову від подушки чи клавіатури підняти треба буде з особливими зусиллями. Вітер поєднанні з дощем – таке собі, беріть парасолю, яка не ламається, а не якусь дриголєту. Втіха бурхливої синоптичної ситуації – тепла, навіть дуже тепла, погода", – написала вона.

У західних, північних та східних областях у суботу очікується +4...9°С, у центральних +6...12°С, у південній частині +10...14°С, у Криму до +17°С.

У Києві 10 грудня очікується дощова вітряна погода. Але буде тепло, вдень до +5°С. А в неділю можливо й до +10°С.

Автор: facebook.com/tala.didenko
  Діаграма прогностична для Києва
Діаграма прогностична для Києва

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україну суне негода: де чекати на шквальний вітер і дощі зі снігом

"Погода обіцяє бути вкрай строкатою, цікавою, неоднорідною. Вже з середини наступного тижня потепління зміниться морозним похолоданням. Тому готуємося до синоптичних цікавих подій відповідно і відповідально. Головне, знаємо, чого очікувати, маємо внутрішні й зовнішні ресурси, тримаємо себе в правильному тонусі. Грудень любить таке всяке синоптичне монпансьє", – додала синоптикиня.

Погода в Україні на різдвяно-новорічні свята буде така ж, як і торік.

Загалом цьогорічна зима не повинна бути занадто холодна. Сильних морозів не буде, як минулої та позаминулої зими, розповів народний синоптик Станіслав Щедрін. Холодні будуть кінець січня та лютий. Грудень фактично весь буде теплий. Будуть дощі, вологий сніг і слабкий мороз.

Зараз ви читаєте новину «"Беріть парасолю, яка не ламається": українців шокували прогнозом на вихідні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі