четвер, 03 грудня 2015 14:44

Білорусь відмовляє біженцям, які тікають від мобілізації

Білорусь відмовляє біженцям, які тікають від мобілізації
Фото: ipress.ua

Білоруська влада відмовляється надавати притулок громадянам України, що ухиляються від мобілізації. Про це повідомив начальник департаменту з громадянства і міграції МВС Республіки Білорусь Аляксєй Бягун у коментарі РИА Новости.

Чиновник зазначив, що ті українці, яким відмовляють у статусі біженця - переважно особи призовного віку, які прибувають з інших регіонів України, не з території Донбасу. Ці чоловіки мотивують своє прохання тим, що можуть бути мобілізовані.

Раніше він повідомляв, що з початку бойових дій на Донбасі в Білорусь прибуло 150 тис. громадян України, більше 45 тис. з них отримали право на проживання в країні.

За словами Бягуна, лише на сьогодні розглядається близько 1,3 тис. прохань від громадян України в питанні надання статусу біженця. Більше ніж 1,1 тис. українців вже отримали додатковий захист.

За словами Бягуна, основна хвиля біженців з України вже спала. Всього з початку конфлікту на Донбасі кількість людей, що залишили Україну, за даними Управління верховного комісара ООН у справах біженців, перевищила 900 тис. осіб. Більшість із них попрямували до Росії.

Зараз ви читаєте новину «Білорусь відмовляє біженцям, які тікають від мобілізації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі