середа, 10 грудня 2008 11:30

Австралійцям запропонували з"їсти верблюдів, що розплодилися

Австралійцям рекомендували вживати місцевих верблюдів, щоб запобігти екологічній катастрофі, передає у вівторок агентство France Presse.

Як повідомляється в опублікованій 9 грудня доповіді Об"єднаного центру по вивченню пустелі, популяція диких верблюдів в Австралії досягла мільйона голів і стала найбільшою в світі. Тварини, що розплодилися в такій кількості, загрожують екосистемі пустелі і забруднюють водні джерела.

Щоб привернути увагу до проблеми, активісти центру планують в середу влаштувати в Канберрі барбекю і нагодувати верблюжим м"ясом високопоставлених чиновників.

"Це чудове м"ясо, трохи схоже на яловичину. Воно дуже пісне, прекрасна, здорова їжа", - повідомив місцевим ЗМІ один з авторів доповіді.

Нагадаємо, в жовтні учені рекомендували уряду Австралії поступово заміняти м"ясо корів і овець на м"ясо кенгуру, проте обгрунтування цієї ініціативи було іншим. Річ у тому, що вівці і корови в процесі життєдіяльності виробляють величезну кількість метану, що посилює парниковий ефект, а кенгуру практично не виділяють парникових газів.

До тварин, що завезені до Австралії і які являють небезпеку для природи континенту, міністерство навколишнього середовища також відносить коней, ослів, свиней, європейських кроликів і лисиць, кішок, кіз і очеретяних жаб. Ці види полюють на "корінних" тварин, віднімають у них прожиток, скорочують їх ареали і поширюють хвороби, пояснює агентство.

Зараз ви читаєте новину «Австралійцям запропонували з"їсти верблюдів, що розплодилися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі