понеділок, 21 січня 2008 09:12

Явка на виборах парламенту Куби склала 95%

Масову участь взяло населення Куби у виборах депутатів Національної асамблеї народної влади - парламенту країни. Як повідомили тут в неділю представники Національної виборчої комісії (НВК) з посиланням на попередні дані, правом голосу скористалося понад  95% з 8,4 мільйона  кубинців, включених у списки виборців.

Лекторат активно брав участь у голосуванні на всіх виборчих дільницях, не дивлячись на різке погіршення погодних умов у результаті холодного фронту, який "накрив" значну частину карибського острова, заявила голова НВК, міністр юстиції Куби Марія Естер Реус. На її думку, населення країни продемонструвало "високий рівень громадянської  відповідальності і дисципліни".

У процесі волевиявлення також взяв участь Фідель Кастро, який відновлюється після важкої операції на кишечнику. Він скористався своїм правом голосу, запросивши представників виборчої дільниці у реабілітаційний центр, де проходить курс лікування. У письмовому посланні, яке було зачитане виборцям, Кастро відзначив, що проголосував блоком за всіх кандидатів, як він сам закликав населення напередодні виборів. Кубинський лідер закінчив свій лист традиційним на Кубі гаслом: "Батьківщина або смерть. Ми переможемо!".

Фідель Кастро, який тимчасово передав наприкінці липня 2006 року кермо влади країною своєму братові Раулю, також включений у список кандидатів у депутати. Це відкриває кубинському лідерові можливість знов зайняти пост голови Держради - найвищого органу виконавчої влади Куби, членів якого призначають депутати з своїх лав - який Кастро беззмінно займав з моменту його установи 1976 року.

Політичне майбутнє Фіделя Кастро визначиться 24 лютого. Цього дня на Кубі відбудеться перше засідання парламенту у новому складі, який оголосить імена членів Держради. Тоді проясниться, чи стане кубинський лідер в черговий раз головою виконавчої влади чи цей пост вперше займе хтось інший, повідомляє  NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Явка на виборах парламенту Куби склала 95% ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі