четвер, 18 січня 2024 19:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Авдіївка: Росія змінила тактику – які нові загрози відкрилися

Авдіївка: Росія змінила тактику – які нові загрози відкрилися
Окупанти не полишають спроб захопити Авдіївку. Фото: Facebook

Окупанти не полишають спроб захопити Авдіївку.

Росія використовує тактику мобільних груп, коли з промзони загарбники намагаються прорватися у приватний житловий сектор міста. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт Дмитро Снєгирьов.

"Російські окупанти продовжували атакувати на 7 напрямках на сході та півдні України, найактивніше − на Авдіївському, Мар'їнському та Херсонському, але успіху не мали. Ситуація в Авдіївці напружена. Окупанти намагаються продавити оборону ЗСУ одночасно по декількох напрямках. Атаки ведуться з району населеного пункту Степове. Противник намагається захопити "сіру" зону в центрі цього населеного пункту. Крім того, окупанти завдають удари з трьох напрямків. Основні завдання окупаційних військ – прорив до населеного пункту Бердичі та вихід на локації ЗСУ в районі Ласточкиного. Ситуація складна", – наголосив Снєгирьов.

Наразі противник використовує тактику мобільних груп, коли з промзони загарбники намагаються прорватися у приватний житловий сектор Авдіївки. Без успіхів, додав експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Очі" для рашистських Су-34 та Су-35" - що відомо про збиті російські літаки

"Можемо говорити про зміну тактики російських окупантів в районі Авдіївки. Якщо раніше це були масовані наступи, тобто бронеколони під прикриттям до однієї батальйонно-тактичної групи, то тепер це тактика ПВК "Вагнер", яку вони задіювали під час штурмів у Соледарі та Бахмуті, - дія малими мобільними групами від 8 до 15 осіб. Це велика кількість мобільних груп, які за рахунок скорочення лінії фронту створюють вогневу перевагу на певній ділянці фронту та намагаються прорвати оборону ЗСУ. Бої не припиняються ні на добу, відбувається постійний тиск на ЗСУ по всій ділянці Авдіївського фронту. Захисники відбили атаки в районах Авдіївки, Сєвєрного, Тоненького та ще більше десятка атак в районах Первомайського і Невельського", – наголосив Снєгирьов.

Але незалежно від зміни ворожої тактики та стратегії, ЗСУ успішно утилізують російських окупантів, пояснив експерт.

"Досить показовий момент, коли в районі Авдіївки без сліду пропали три елітні розвідгрупи, при чому це підрозділи спецпризначення. І у росіян ґвалт, куди ж ті поділися. Авдіївка перетворюється для них на такий собі Бермудський трикутник, де зникають найбільш боєздатні підрозділи російської армії. Загарбники, розуміючи, що не мають можливості прорвати оборону ЗСУ, передислокували на Авдіївський напрямок оперативні резерви з Лиманського напрямку, зокрема 2-гу загальновійськову армію РФ. А це значно послаблює позиції противника у моменті прориву української оборони на Куп'янсько-Лиманському напрямку, який для окупантів є ключовим", – сказав Снєгирьов.

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" українські захисники стримують ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Росіянам завдають значних втрат. Сили оборони протягом минулої доби відбили 13 атак ворога у районах Новокалинового, Новобахмутівки, Авдіївки та ще 14 атак неподалік Сєверного, Первомайського та Невельського Донецької області.

Зараз ви читаєте новину «Авдіївка: Росія змінила тактику – які нові загрози відкрилися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі