вівторок, 23 серпня 2022 05:05

Архідиякон роздав бідним майно церкви. Що відзначаємо 23 серпня

Православні віряни 23 серпня відзначають день святого мученика Лаврентія. Він жив в III столітті і служив архідияконом в римській християнській громаді.

Автор: pinterest.com
  Святий Лаврентій постраждав у часи гонінь християн
Святий Лаврентій постраждав у часи гонінь християн

За переказами, святий родом із міста Оска, що знаходилося на території сучасної Іспанії. Учив Лаврентія архідиякон Сикст, якого згодом призначили римським єпископом. Мученик став дияконом, стежив за майном церкви, а також піклувався про бідних.

Під час правління імператора Валеріана святий постраждав за християнську віру. Тоді багатьох священників вигнали з міста або стратили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віряни у Святій Софії подякували Порошенку за Томос

До страти засудили і Сикста. До цього він встиг попрощатися з Лаврентієм. Єпископ наказав йому роздати всі церковні багатства бідним. За це Лаврентія відправили до в'язниці, де він творив чудеса та зцілював хворих.

Суд наказав віддати державі всі церковні скарби. Мученик попросив звільнення на три дні. Однак багатства він роздав нужденним. Імператор розлютився і наказав піддати Лаврентія тортурам.

День Ангела сьогодні святкують Роман та В'ячеслав. Людина отримує небесного Ангела-хранителя у день хрещення. На іменини треба відвідати храм, а святкування проводити в затишній сімейній атмосфері.

Зараз ви читаєте новину «Архідиякон роздав бідним майно церкви. Що відзначаємо 23 серпня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі