неділя, 20 грудня 2020 20:29

Археологи виявили загадкове поселення часів Середньовіччя
3

У Болгарії під час рятувальних розкопок при будівництві дороги на півночі країни археологи натрапили на невідомі поселення часів Другого Болгарського царства і раннього бронзового століття.

Невідоме поселення з 3-го тисячоліття до н.е. виявили недалеко від міста Дунай Відін. Про це пише видання Archaeology in Bulgaria.

Зазначається, що руїни поселення, знайшли недалеко від міста Тарняне - в 12 км від Відіна.

Фото: archaeologyinbulgaria.com
Фото: archaeologyinbulgaria.com
Фото: archaeologyinbulgaria.com

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Труна зі свинцю і кам'яне серце - розкрили незвичайне поховання аристократа

"Тут є всі елементи поселення: житла, ями, виробничі печі, некрополь. З будівель найцікавішими є ті, які мають великий діаметр і глибину і містять останки тварин - будинків і, в меншій мірі, дрібних тварин - овець, кіз і птахів. Ця практика типова для подібних споруд більш ранніх періодів, тобто часів Першої Болгарської імперії", - розповіла професора Національного інституту та музею археології Олена Васильєва.

В рамках розкопок археологи виявили 350 артефактів. Серед них наконечники стріл, ножі, долота, шила, скребки, грузила для ткацьких верстатів, прикраси, в тому числі кільця, металеві та скляні браслети, деталі сережок, пряжки, хрести та медальйони.

У центрі Великого Новгорода в РФ археологи знайшли флягу-порохівницю із срібними монетами. У посудині виявили 1716 срібних монет. Фахівці вважають, що скарб був захований в період окупації Великого Новгорода шведськими військам в 1611-1617 роки.

Зараз ви читаєте новину «Археологи виявили загадкове поселення часів Середньовіччя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі