пʼятниця, 25 грудня 2009 14:44

Японці не дізнаються завчасно про цвітіння сакури

Японці не дізнаються завчасно про цвітіння сакури

Державна метеослужба Японії 25 грудня заявила, що більше не публікуватиме прогноз дати початку цвітіння сакури.

Публікація цього прогнозу вже стала в Японії традиційною. Метеорологи намагаються передбачити точний момент початку цвітіння знаменитої японської вишні з 1955 року. Прогноз публікується щорічно на початку березня. Часто, цей символічний обов"язок приносить вченим занадто багато клопоту.

У 2007 році метеослужба вимушена була навіть принести вибачення громадськості. Тоді помилка в прогнозі відбулася через збій в комп"ютерній програмі.

"У нас як у державної організації є важливіші обов"язки, такі як, наприклад, прогноз стихійних лих, - заявив начальник метеобюро Хіросі Фудзімура. - Прогнозувати початок цвітіння сакури ми надаємо приватним метеослужбам".

Сезон цвітіння сакури вважається в Японії найпривабливішим для туристів. Самі японці також традиційно виходять милуватися квітучою вишнею, часто супроводжуючи це заняття розпиванням пива або саке, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Японці не дізнаються завчасно про цвітіння сакури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі