пʼятниця, 26 березня 2010 18:32

Антимонопольний комітет наказав нафтотрейдерам знизити ціни на пальне

Антимонопольний комітет наказав нафтотрейдерам знизити ціни на пальне

Сьогодні Антимонопольний комітет висунув нафтотрейдерам вимогу знизити ціни на пальне до економічно обгрунтованого рівня. Вимоги АМКУ стосуються 15 компаній. За словами голови АМКУ Юрія Мельниченка, всі вимоги мають бути опрацьовані до 29 березня.

"Нафтотрейдери синхронно підвищили ціни на пальне, хоча на це не було жодних причин. – переконує Юрій Мельниченко. – Ми порушили справу про антиконкурентні узгоджені дії та проводимо розслідування".

Вимоги знизити ціни отримали компанії ТОВ "ТНК-ВР Коммерс", ТОВ СП "Кершер", ПАТ "Концерн Галнафтогаз", ТОВ "УТН-Восток", ТОВ "Вік Ойл", АТ "Укртатнафта", ТОВ "Континент Нафто Трейд", ТОВ "Альянс Холдинг", ТОВ "НК "Альфа-Нафта", ПІІ "Лукойл-Україна", ВАТ "Укрнафта", ВАТ "Запоріжнафтопродукт", ТОВ "Веста-Сервіс", ТОВ "МС Ойл Кард" та ТОВ "Транспетроліум".

"Заходи до трейдерів будуть вжиті в будь – якому випадку. – каже Мельниченко. – Якщо до 29 березня компанії знизять ціни – це буде пом"якшуючою обставиною. Якщо ні – врахуємо, як обтяжуючу обставину". Штраф АМКУ за підвищені ціни становитиме 10% від річного обороту трейдерів.

Наразі Антимонопольний комітет розглядає 40 справ про порушення конкуренційного законодавства на ринку нафтопродуктів.

Тільки за останні чотири дні ціни на пальне підвищилися на 4 – 5% на українських заправках.

Зараз ви читаєте новину «Антимонопольний комітет наказав нафтотрейдерам знизити ціни на пальне». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі