вівторок, 31 жовтня 2023 11:49

Спецтема: Війна Росії проти України

"Аналогів немає у світі": у ССО розповіли про унікальні українські безпілотники

"Аналогів немає у світі": у ССО розповіли про унікальні українські безпілотники
Командувач ССО Віктор Хоренко розповів про використання дронів на фронті. Фото: t.me/ukr_sof

Українські воїни застосовують безпілотники для різних завдань. У тому числі - у повітрі, на землі, воді та під водою.

При цьому деякі українські розробки не мають аналогів у світі. Про це в інтерв'ю ТСН розповів командувач Сил спеціальних операцій (ССО) Віктор Хоренко.

За його словами, Україна має широкий спектр безпілотників різних видів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля Севастополя вибухи: окупанти заявили, що збивають українські дрони

"Зрозуміло, багато про які ми не говоримо. Багато українських розробників, багато інженерів стали до лав. І просто, які хочуть реалізуватися. Є такі, аналогів яких немає навіть в світі. Ми будемо використовувати повітряний простір, це зрозуміло, надводний, підводний, наземний також. Є деякі сфери, які йдуть трошки швидше. Багато розробок і випробувань проводиться", - розповів Хоренко.

За його словами, навчання операторів дронів займає багато часу, але це вже не два-три роки, як було раніше. Військові намагаються застосовувати безпілотну техніку, коли є можливість, щоб не ризикувати життям людей.

"І те що ви бачите частину в ЗМІ, те що ми можемо опублікувати - це лише частина нашої роботи. Для нас колись Крим, здавалося, ми не могли наносити втрат або не було можливості. Ми все переусвідомили і бачимо по тому, що ми працюємо по Криму, працюємо по їхньому логістичному забезпеченню і по їхніх базах. Все, що може нести нам загрозу і є в цьому районі, - це все для нас реалізовані задачі. І в нас очі є у багатьох місцях", - розповів Хоренко.

Україна має власні зразки далекобійної зброї, однак потребує фінансових інвестицій для розширення виробничих потужностей. Вже є відпрацьовані експериментальні зразки, які мають 750-1000 кілометрів дальності. Про це розповів радник голови Офіса президента Михайло Подоляк.

За його словами, Сили оборони України досягли значних успіхів у використанні ударних дронів із великим радіусом дії.

Зараз ви читаєте новину «"Аналогів немає у світі": у ССО розповіли про унікальні українські безпілотники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі