вівторок, 29 листопада 2022 08:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Аналітики ISW пояснили, навіщо РФ знову розгорнула війська в Білорусі

Аналітики ISW пояснили, навіщо РФ знову розгорнула війська в Білорусі
Кремль прагне використати розгортання російських військ у Білорусі як інформаційну операцію. Фото: eastnews.ua

Кремль намагається посилити російський навчальний потенціал, розгорнувши у листопаді війська на території Білорусі.

Росія прагне таким чином провести інформаційну операцію, націлену на Захід, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW) у щоденному звіті.

"Супутникові знімки вказують на збільшення чисельності бойової техніки РФ, зокрема, танків на 230-му загальновійськовому Обуз-Лєсновському полігоні в Бресті. Кількість спостерігається приблизно на одну бригаду", – ідеться у повідомленні.

Водночас моніторингова організація "Беларускі Гаюн" поінформувала про те, що Кремль перекинув туди ж 15 зенітно-ракетних комплексів "Тор-М2" і ще 10 одиниць невизначеного інженерного обладнання до Бреста.

"Такі дислокації підтримують зусилля Росії з навчання, а не підготовку до бойових дій з території Білорусі", – зазначають аналітики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свіжі карти бойових дій: в ISW проаналізували "успіхи" окупантів у районі Бахмута

Відповідні заяви свідчать про те, що бойові втрати серед російських інструкторів і стреси, пов'язані з мобілізацією, зменшили навчальний потенціал РФ, ймовірно, збільшивши залежність від Білорусі у плані навчального потенціалу.

"Кремль також прагне використати розгортання російських військ у Білорусі як інформаційну операцію, щоб зафіксувати українські сили навколо Києва. Це потрібно, щоб запобігти їхньому використанню на півдні та сході країни. Малоймовірно, що білоруські війська атакуватимуть Україну", – наголошують в ISW.

Триває переміщення особового складу та військової техніки ворога для комплектування підрозділів, які зазнали втрат. Очікується перекидання окремих підрозділів противника з території Республіки Білорусь після набуття ними бойових спроможностей.

Зараз ви читаєте новину «Аналітики ISW пояснили, навіщо РФ знову розгорнула війська в Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі