вівторок, 05 вересня 2023 10:24

Американський військовий спрогнозував переломний момент контрнаступу ЗСУ

Американський військовий спрогнозував переломний момент контрнаступу ЗСУ
Контрадмірал ВМС США у відставці Марк Монтгомері сказав, коли наступить переломний момент контрнаступу. Фото: newsyou.info

Переломним моментом українського контрнаступу може стати авіація.

Таку думку висловив контрадмірал ВМС США у відставці Марк Монтгомері. Про це він сказав в інтерв'ю Голосу Америки.

"Дивіться, США ніколи б не дозволили армії чи морпіхам воювати на землі без забезпечення повітряної підтримки чи одразу після забезпечення панування в повітрі. Жодна зі сторін не має контролю над повітряним простором, жодна зі сторін не має домінування у повітрі", – сказав Монтгомері.

Він також розповів, чи достатньо буде Україні близько 60 винищувачів F-16, які вона отримає від партнерів. Монтгомері зазначив, що "це питання довготривале, не на коротку перспективу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генерал у відставці звинувачує США в повільному контрнаступі України - The Washington Post

"Підозрюю, що цього року ви не побачите F-16 над українським небом. Потрібно багато тренувань. Це займе певний час, потрібно тренувати також механіків. Винищувачі мають проходити обслуговування після кожної бойової місії, їх будуть обслуговувати українські механіки", – сказав він.

Американський контрадмірал вважає, що Україна отримає винищувачі навесні або влітку 2024 року.

"Хоча F-16 для такого типу винищувачів досить легкі в обслуговуванні, це все одно вимагає серйозних технічних знань. Тож потрібне тренування механіків, тренування пілотів, на все це потрібен час. Якщо по часу все буде правильно, напевно, можна чекати F-16 наступної весни чи літа",– зазначив Монтгомері.

Він також додав, що Україні потрібно збільшити кількість пілотів: потрібно близько сотні льотчиків на 60 літаків.

"Думаю, що це найбільш розумне співвідношення. І потрібно знайти цих пілотів, не зменшуючи ряди тих, хто кожного дня підіймається в небо проти російських противників", – додав Монтгомері.

Для захисту України потрібно близько 160 винищувачів F-16. Зараз є домовленості щодо поставки 50-60 літаків, сказав президент Володимир Зеленський.

Зеленський очікує, що сучасні винищувачі з'являться в Україні на почату наступного року. Підготовка пілотів та інфраструктури вимагає часу.

Зараз ви читаєте новину «Американський військовий спрогнозував переломний момент контрнаступу ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі