четвер, 28 липня 2022 15:44

Американський генерал розповів, що потрібно для успішного контрнаступу

Американський генерал розповів, що потрібно для успішного контрнаступу
ЗСУ потрібна зброя і злагоджена логістика. Фото: eastnews.ua

Для звільнення південних областей Україні потрібно достатньо зброї і злагоджена логістика.

Для налагодження логістики можна залучити приватні компанії зі Сполучених Штатів або Великої Британії, каже колишній командувач військами США в Європі, експерт вашингтонського Центру аналізу європейської політики, генерал у відставці Бен Ходжес. Про це повідомляє РБК-Україна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контрнаступ на Херсонщині: у Генштабі відзвітували про успіхи

"Я впевнений, що ЗСУ можуть зробити це, за умови, що ми, Захід, продовжимо доставляти все, що ми пообіцяли. Ключ до цього – більше далекобійної зброї, а також допомога з поліпшенням логістичних мереж всередині України", – сказав він.

Збройні сили України просуваються у Херсонській області. Українські захисники поступово вибивають ворога із захоплених ним територій, заявив президент України Володимир Зеленський.

ЗСУ, ймовірно, готуються розпочати або вже розпочали контрнаступ у Херсонській області. Публічна інформація про хід та темпи контрнаступу буде обмежена і надходитиме із затримкою, повідомив американський Інститут вивчення війни 24 липня.

Увечері 26 липня Збройні сили України вдарили по Антонівському мосту в тимчасово окупованому Херсоні. Інформацію про це, яка ширилася мережею, підтвердила начальниця об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

Антонівський міст – це один з двох пунктів перетину через Дніпро. Ними Росія може постачати або відводити свої війська на території, яку вона окупувала на захід від річки. У цю зону входить Херсон. Якщо ЗСУ повістю знищать міст, окупанти опиняться фактично в оточенні.

Зараз ви читаєте новину «Американський генерал розповів, що потрібно для успішного контрнаступу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі