вівторок, 22 травня 2012 03:04

Американці винайшли маску для управління снами

Американці винайшли маску для управління снами
Винахід схожий на звичайну маску для сну. Фото: meha.kiev.ua

Два винахідника з Брукліна сконструювали маску для сну, що дозволяє людям бачити виразні сни і керувати ними, повідомляє Daily Mail.

На вигляд це звичайна маска для сну - такі користуються попитом серед авіапасажирів та інших людей, яким доводиться спати в непристосованих місцях. Але насправді це особливий пристрій.

З внутрішньої сторони маски - шість червоних світлодіодів: надто тьмяних, щоб розбудити сплячого, але досить помітних, щоб мозок звернув на них увагу.

"Світлодіоди можна запрограмувати, щоб вони включалися в певній послідовності", - розповідає газета. Коли людина входить у фазу швидкого сну - фазу сновидінь - світлодіоди включаються.

Ідея проста: якщо у сні ви побачите вдалині миготливі червоні вогники, то зрозумієте, що вам все тільки сниться, і зможете самі направити сон у будь сюжетне русло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Випитий чай впливає на те, які сни побачить людина - учені

Винахідникам - Дункану Фрезіер і Стівену Макгігену - по 30 років. Фрезіер каже, що користується маскою кілька разів на тиждень, але зізнається, що увійти в стадію усвідомленого сновидіння нелегко.

Зараз ви читаєте новину «Американці винайшли маску для управління снами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі