вівторок, 13 березня 2012 14:42

Створено сорт вина, збагаченого метеоритом, якому 4,5 мільярдів років

Створено сорт вина, збагаченого метеоритом, якому 4,5 мільярдів років

Чилійський винороб та астроном Ян Гачен запатентував єдиний у своєму роді сорт вина, який збагачено метеоритом віком у 4,5 мільярдів років.

Ян Гачен вирішив створити вино, яке б кардинально відрізнялось від пропонованого в сучасному світі різноманіття вин. Свій проект він вже "випробував" на туристах, які відвідували астрономічний центр Тагуа Тагуа, що знаходиться за 120 кілометрів від Сантьяго.

У процесі створення, у вино, що було у другій фазі ферментації, винороб додав шматочок метеориту, який походить з поясу астероїдів між Марсом та Юпітером. Уламок метеорита, що впав 6 тисяч років тому в пустелі Атакма, на півночі Чилі, Гачен "позичив" у свого друга-колекціонера.

"Ідея створення такого вина з'явилася у мене тоді,коли мені захотілося, щоб кожен міг якось "доторкнутися" до цього древнього уламку Всесвіту. Коли ви п'єте це вино - ви п'єте чисту сонячну енергію", - ділиться враженнями винахідник.

Перші 15 тисяч пляшок вина "Meteorito" вже продаються в усьому світі.

Зараз ви читаєте новину «Створено сорт вина, збагаченого метеоритом, якому 4,5 мільярдів років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі