середа, 02 червня 2010 08:58

Американці послали робота перерізати нафтову трубу у Мексиканській затоці

Американці послали робота перерізати нафтову трубу у Мексиканській затоці

Дистанційно керований підводний човен успішно виконав перший розріз в трубі, по якій нафта з пошкодженої свердловини потрапляє у води Мексиканської затоки.

Фахівці BP вважають, що розрізи в трубі дозволять послабити натиск основного потоку нафти, що вириваються з свердловини. Після ослаблення натиску буде зроблена спроба тимчасово запломбувати трубу, тим самим перекривши основне джерело витоку.

BP планує виконати в трубі ще кілька подібних розрізів. На наступному етапі операції на дно спустять спеціальну пилку, за допомогою якої зроблять рівний розпил труби. У разі, якщо операція буде проходити за наміченим графіком, пізно ввечері у четвер, 3 червня, на розпилі встановлять пломбу, яка буде стримувати основний потік нафти.

Експерти вважають операцію по пломбуванню труби невиправдано ризикованою, оскільки у разі її провалу обсяг витоку нафти з пошкодженої свердловини може збільшитися на 20 відсотків.

У той же час, площа нафтової плями в Мексиканській затоці продовжує рости. За останніми даними, отриманим від спеціальних груп спостерігачів, область забруднення досягла островів поблизу узбережжя Міссісіпі і Алабами. Ситуація ускладнюється браком плавучих загороджень, більшість з яких використовуються для захисту від нафтового забруднення екологічного району дельти ріки Міссісіпі.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Американці послали робота перерізати нафтову трубу у Мексиканській затоці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі