пʼятниця, 28 травня 2010 13:51

США відгородяться від нафтової плями штучними островами

США відгородяться від нафтової плями штучними островами

Берегова охорона США схвалила план будівництва загороджувальних штучних островів в Мексиканській затоці, які захистять прибережні райони від нафти.

Ініціатива споруди ланцюга з шести островів загальною протяжністю понад 70 кілометрів надійшла від влади штату Луїзіана, узбережжю якого нафтова пляма, що утворилася в результаті аварії на буровій платформі компанії BP, загрожує найсильніше. Реалізацією ідеї будуть займатися інженерні війська США.

Витрати компанії BP через витік нафти з-під платформи Deepwater Horizon, що вибухнула , вже склали 930 мільйонів доларів. У цю суму входять витрати на ліквідацію нафтової плями, штрафи і виплати штатам, розташованим на берегах Мексиканської затоки.

Дана сума не є остаточною, оскільки роботи з ліквідації плями далекі від завершення. Крім того, важко передбачити суму позовів, які будуть подані до BP після закінчення боротьби з витоком.

Зараз у ліквідації наслідків витоку задіяні понад 1300 суден. Співробітникам компанії вдалося зібрати з поверхні моря близько 274 тисяч барелів рідини, що містить нафту.

Раніше деякі ЗМІ з посиланням на берегову охорону США повідомили, що витікання нафти з аварійної свердловини вдалося зупинити. Проте офіційні представники BP вважають, що говорити про зупинення витоку зарано.

Витік нафти в Мексиканській затоці почався 22 квітня після того, як затонула бурова платформа Deepwater Horizon. На BP була покладена вся відповідальність за один з найбільших в історії витоків. Компанія робила спроби різними способами припинити викидання нафтопродуктів з пошкодженої свердловини, але деяких успіхів вдалося досягти тільки 27 травня, коли в свердловину почали закачувати спецрозчин.

News2ru, Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «США відгородяться від нафтової плями штучними островами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі