вівторок, 01 лютого 2022 09:29

Якою погодою потішить останній місяць зими

Якою погодою потішить останній місяць зими
В лютому переважатиме помірно тепла погода. Середньомісячна температура повітря коливатиметься від 0 до –5°C. Йтиме сніг. Фото: t.me/KyivCityOfficial

Середня місячна температура по Україні в лютому 2022 року очікується в межах 0...-5°C. На півдні Одещини та в Криму до +1°C. Це близько до кліматичної норми.

Місячна кількість опадів очікується 22-40 мм, в Карпатах, на Закарпатті та горах Криму 52-75 мм, що у більшості західних та південно-західних областей менше за норму. На решті території країни - в межах норми, повідомляє Укргідрометцентр.

Дані багаторічних спостережень свідчать, що в лютому середня місячна температура повітря складає 0...-5°C, на високогір´ї Карпат 6°C, на півдні Одещини, в Криму та на Закарпатті місцями +1...+4°C.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні дізнаємося, яка погода буде влітку

Абсолютний мінімум температури повітря - 24...-39°C. На півдні Одещини, в Криму -15...-23°C.

Абсолютний максимум температури повітря - +12...+20°C, у південній частині, на Вінниччині та Прикарпатті місцями +21...+24°C.

Середня місячна кількість опадів складає 22-49 мм, на Закарпатті, в Карпатах та горах Криму 53-89 мм, на високогір´ї 104-108 мм.

1 лютого в Україні не буде суттєвих опадів, але трохи підморозить. На дорогах усе ще буде ожеледиця. Вдень від +2...-3°C.

Вітер переважно західного напрямку, вгомониться до помірного.

Зараз ви читаєте новину «Якою погодою потішить останній місяць зими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі