четвер, 23 травня 2024 17:45

Яка роль поліції під час мобілізації. Очільник відомства пояснив

Яка роль поліції під час мобілізації. Очільник відомства пояснив
Поліцейські мають право перевіряти документи у всіх осіб чоловічої статі віком від 18 до 60 років, сказав Іван Вигівський. Фото: патрульна поліція

Працівники поліції разом із представниками територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки беруть участь в оповіщенні військовозобов'язаних, перевіряють документи, але не вручають повістки.

Про це сказав голова Національної поліції Іван Вигівський в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Поліцейські безпосередньо не вручають повістки в ТЦК та СП - це не передбачено законом", - сказав Вигівський.

Пояснюючи компетенцію поліції щодо перевірки документів, голова Нацполіції сказав: "Перевірка військово-облікових документів спрямована на дотримання військовозобов'язаними законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація з чергами зміниться. Міністерство оборони ухвалило оперативне рішення щодо роботи ТЦК

Поліцейські мають право перевіряти документи у всіх осіб чоловічої статі віком від 18 до 60 років, незалежно від підстав, визначених законом "Про Національну поліцію", сказав Вигівський.

"Поліція у цьому випадку працює за зверненнями ТЦК та СП. У цих зверненнях міститься інформація про особу, зокрема це П.І.Б, дата народження, адреса задекларованого (зареєстрованого) місця проживання, а у разі наявності зазначається також інформація про місце роботи, номери мобільних телефонів тощо", - розповів голова Нацполіції.

Минулого місяця Верховна Рада ухвалила законопроєкт про мобілізацію. Президент Володимир Зеленський підписав закон.

В Україні діють воєнний стан і загальна мобілізація військовозобов'язаних.

До 16 липня усім військовозобов'язаним, призовникам та резервістам віком від 18 до 60 років необхідно оновити свої дані через застосунок Резерв+, у ЦНАПі чи в ТЦК, повідомило Міністерство оборони.

Зараз ви читаєте новину «Яка роль поліції під час мобілізації. Очільник відомства пояснив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі